zaterdag 12 februari 2011

Welcome to the Jungle, baby

Vriendjes en vriendinnetjes,  
Berichten op de site gaven aan dat het niet alleen maar om eten mag draaien. Helaas gaat dit ons niet lukken, want als je in Thailand en Laos bent, ontkom je hier niet aan... Dus ehm... ja sorry... er zit nog wat eten aan te komen. Maar goed, eerst de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai. Vertrek in de avond, 12 x bier afslaan (tot stomme verbazing van de verkoper die blijkbaar aan toeristen louter bier weet te verkopen), paar uur slapen en tadaaa... Chiang Mai. En wat een vet guesthouse hadden we. Mooie kamer, lekker tuintje, aardige Thai en (komtie) de lekkerste Pad Thai Noodles om de hoek. Kosten: 25 bath = € 0,50… Doe ons maar 4 porties! J
En wat doe je in Chiang Mai dan? Eigenlijk zonder plan wat rondlopen. Om vervolgens over de vrouwengevangenisdrempel te struikelen en daar een Thaise massage te nemen van gevangenen. Beetje vreemd, maar wel lekker. Blijkbaar hebben ze de grijpgrage handjes van de dames (we zijn er voor ons eigen gemak maar van uitgegaan dat het geen seriemoordenaars waren) aldaar voor een goed doel weten in te zetten: het vrijwillig mishandelen van ‘Falang’(westerlingen). En nog betaald krijgen ook. Een betere re-integratie kunnen wij niet verzinnen. Maar het was lekker, en voor een goed doel dus, want de vrouwen konden met het verdiende geld een zaakje beginnen als ze vrijkwamen. ( Jip: “Iets met drugs ofzo”)
Verder een kookcursus gedaan (sorry, weer eten…): hebben zeven gerechten gemaakt, die we ook zelf op moesten eten... bomvol dus de cursus uitgerold. Vergeet je ook nooit meer. In de avond toch maar een Pad Thai om het weg te spoelen. In Chiang Mai verder nog: veel tempels bezocht en engels geoefend met monniken. Het oefenen geldt overigens voor de monniken ;- ).
Na enkele dagen de bus naar de grens met Laos gepakt, onder het genot van 5 uur Thais karaoke. De Mekong rivier tegemoet... Thailand uit, bootje over, Laos in! In de avond een voor ons bijna vertrouwd fenomeen: vis eten aan de Mekong met een lekkere beer Lao (sorry, weer eten). De volgende dag door naar onze hoofdbestemming in Laos: Luang Nam Tha: de noordelijke jungle, vlakbij China. Daar zitten we dus nu. En om nog preciezer te zijn: we zitten op ons balkon met een colaatje na een mountainbiketocht door de omgeving. Veel etnische minderheden in dorpen hier, super interessant. Ook veel kippen, kuikens en kinderen, heel veel kinderen. Vruchtbaar gebiedje dit. Gisteren op de Nightmarket Noodle soup gegeten: een populair Laotiaans gerecht…. Zie de foto’s.
Inmiddels twee dagen later: na een prachtige jungletrek van één dag met een gids, en vandaag nog een mountainbiketocht, hebben we net ons busticket naar China geregeld. Die jungletocht was overigens erg cool (hoewel.. geen Axl Rose te bekennen om ons te verwelkomen...). We hadden een gids met een flink kapmes, waarmee hij af en toe echt de ‘weg’ moest vrijmaken. Niet dat het veel hielp, want hij was maar 1.50 meter groot...maar toch. We hadden een super lunch midden in de jungle, op banenbladeren. Aan het einde was het pad zo steil dat we aan lianen moesten abseilen om beneden te komen. De jungle ging overigens abrupt over in een rubberplantage, want de Chinezen kopen hier grote lappen jungle op om te kappen, te ploegen en te planten. We gaan er morgen heen om ze eens goed de waarheid te vertellen, want dit kan natuurlijk niet.

Tot zover, stop de tijd!

PS: reacties op de website en emails worden gewaardeerd. Ook de bijzonder nuttige informatie als de wegopbrekingen in LoZ, de effecten van goulash-soep onder de dekens en de Waalwijkse lunchupdates!
J  

16 opmerkingen:

  1. Goed verhaal jongens. Zou je eigenlijk iets mee moeten doen. Hier alles ook goed, maken veel trackings, mountainbiketochten, eten bij diverse kleine eetstalletjes en dwalen regelmatig de jungle in. Avontuur volop. Geniet ervan, groeten en vooral veel fijne dagen!
    Han

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jungle-avonturen, mountainbiketochten, relaxbalkonnetjes en meest en vooral erg lekker eten!! Kon slechter, toch? Hier behelpen met Maren-Kesselse kleiaardappelen, stroopwafels en Cote d'Or, maar je hoort ons niet klagen! Ga lekker zo door en geniet met volle teugen van alles wat op je pad komt!!
    Liefs
    Bas en Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He,
    Niks mis met verhalen over eten... Klinkt lekker allemaal. Maar doen jullie nog wel wat anders dan alleen maar eten? Volgens mij komen julie twee keer zo zwaar terug... En hebben ze daar wel een colaatje light dan?
    Heul veul plezier nog...
    Gegroet
    Ties

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw! Wat hebben jullie al veel meegemaakt! Gaaf om te lezen zeg. We blijven jullie volgen. Hier en hiernaast alles prima. ;)
    Geniet ervan!
    Groetjes, Nigel en Tilly

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooooh wat een fijne fotookes weer. kWeet dat jullie tuurlijk helemaal geen zin hebben om veel achter de laptop te zitten, maar weet dat jullie updates erg gewaardeerd worden in koud en druk Nederland.
    Cheers

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Huh, da's ook mooi....helft van mijn verhaal weg...of hebben jullie automatische censuur aanstaan hihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste volgers,

    Zojuist hoor ik (via, via...) dat in China het blog (en Twitter) gecensureerd wordt door de overheid. Vandaar dat we niets kunnen lezen uit dat 'velle land'. Hier een stukje van hun belevenissen die ik via postduif ontvangen heb:

    We zitten nu in JingHong, in Zuid China. Gisteren aangekomen. Wat een grensovergang met Laos: je gaat van een derde wereld land, ineens naar een supermacht en kei moderne staat. Ongelofelijk hoe ver ze hier zijn. In veel opzichten verder dan Europa, da's wel duidelijk. We kijken onze ogen uit! Zijn nu even op een terras gaan zitten, is van een buitenlander, en meteen ook ongeveer het enige terras in de stad, maar hij heeft wifi. Dus terwijl ik aan de bananenshake zit, en Jip aan een biertje, checken we onze mail even. We kunnen overigens niet op blogspot, dat is geblokkeerd vanuit China bleek net!

    Maar we kijken hier onze ogen uit. Het is modern, brede straten, alles wordt vernieuwd, maar ook wel echt Aziatisch. Maar zo veel moderner dan bv Bangkok. En weet je wat heel grappig is, ze kunnen echt GEEN WOORD Engels. Ons hotel vannacht was ook echt Chinees: op het eerste gezicht wel aardig, maar als je iets aanraakte stortte het in elkaar. Vanavond vliegen we naar Lijang, hopelijk gaat dat goed, met een taxi regelen, etc.
    We zijn hier ook af en toe zelf de attractie, er zijn hier heel weinig toeristen (westerlingen dan) de Chinezen zijn kei nieuwsgierig, en heel aardig! Gisterenavond bij een tentje gegeten, met alleen een Chinese menukaart. We hebben proberen uit te leggen dat we geen vlees willen, en we kregen allerlei gerechten. Een soort geleisoep, een soep met zeemos (klinkt zoals het smaakt: niet lekker), maar ook een paar zeer lekkere Chinese gerechten. Echt een avontuur. Volgens mij kennen ze hier helemaal geen Babi Pangang. En vanmorgen op de markt: de meest bizarre dingen ooit gezien. Hersenen, ogen.... aaahhh en dat op een nuchtere maag.... Maar wat een belevenissen. O ja, en ze zitten hier overal te gokken: kaarten, dobbelen, gewoon op straat.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Woooohoooo

    Vette verhalen jos en jip! Tof man. Geniet ervan luitjes, we volgen jullie op de voet en na je bericht dat reacties toch ;-) op prijs worden gesteld, zal ik vaker mijn stem laten horen.

    Geen babi pangang zou ik doodziek van zijn als je dan in China bent, maar dat kaarten klinkt me als muziek in de oren. Ik zou zeggen, doe ff mee :)

    Go go go

    San

    PS: Hoe werkt dit reactie plaatsen. Hoe kan het dan 8 leken ;-) boven mij die nooit achter een computer zitten wel een reactie kunnen plaatsen met naam en toenaam, terwijl ik hier 500 profielen moet selecteren voordat er 1 werkt?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Haha gave foto's luitjes!! Gaaf, meer please.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hersenen en ogen op de weekmarkt?.... en jullie hebben je niet één moment afgevraagd waar die geleisoep van gemaakt is...? Helden!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha volgensmij sporten jullie die kilo's er zo weer af daar in het verre land! klinkt allemaal super lekker, mooi en spannend!

    Ik zal aan Casper vragen of er misschien ook hersenen, gelei en ogen op het menu mogen voor vrijdag ^^ (al denk ik niet dat dat zo verkoopt haha).

    Maar waar kan ik jullie foto's vinden?

    xx Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heul veul noodles, massagies van seriemoordenaars en schoon plaaikus ;-) Ik lees het al. Dat wordt een mooi boek vol met avonturen. Ben al benieuwd naar het volgende hoofdstuk.

    Have fun! Thijs, Hanneke en Moos

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuke verhalen Jip en prima foto's.
    Ik blijf het volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. En dan moet australie nog beginnen mensen... niet normaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb toch wel ernstig het gevoel dat wij in een soort parallel universum leven. Het draait hier allemaal maar zo gewoon door!!!!!!
    Natuurlijk wel met een paar lichtpuntjes: Grzegorz (Greg voor intimi) is vader geworden van Alex! Omdat Greg (even voor de niet-Faborianen: onze Poolse marketing collega) Jips stroopwafelverslaving deelt (en graag deelt in zoete Nederlandse gewoontes, op zoek naar nog meer vulling voor zijn Nederland-boodschappenlijstje), is een pakket met oa. beschuit met muisjes al (bijna) onderweg.
    En de zon schijnt vandaag (kleine dingen blijven waarderen!).
    Verder natuurlijk ook dipjes in de vorm van flauwe Brabantse grappen (........ :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Food tweets & kookcursus: dat vinden wij fijn. Ik voel een TBBQ aankomen...Laat jullie suf genieten! Doen wij ook, haha life is good!

    Grtz from Buenas Aires
    Francos y Yvonnos

    BeantwoordenVerwijderen