vrijdag 4 februari 2011

Streetfood

Het is jammer dat je niet mag vloeken, want 'piep' wat is dat eten hier toch lekker.

We zitten op een terras midden in Bangkok, aan de cola light (sorry) en met wifi up and running. We hebben net een paar dagen Bangkok en een dag Hong Kong achter de rug. Twee Aziatische metropolen, totaal verschillend, maar beide helemaal top. Behalve dat Jip gister jarig was, bleken de Chinezen ook Nieuwjaar te vieren. Niet iedereen kon op ons feestje komen dus, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben het goed gevierd met Bangkok's masterlijke streetfood. God god, wat is dat toch lekker. Je gaat zitten op een bijna kapot krukje aan een vervallen tafeltje en krijgt een plastic bord met een topgerecht... smullen dus. Ow, vooraf uiteraard even ergens een banana-pancake gescoord en als toetje een shake naar binnen gewerkt op een van de terrasjes. En dan denk je misschien: niet slecht voor een verjaardagsmaaltje. En dat klopt, maar dat doen we eigenlijk elke dag hier. :-) We kunnen wel zeggen dat we al aardig in de juiste mood zitten.

We hebben tussen het eten door veel gezien, door stukken te lopen en ook een fietstocht te maken. Geweldig om het dagelijks leven te aanschouwen. Daarbij draait het eigenlijk vooral om uhm... tja: eten eigenlijk. En boedhisme dan. Overal wordt gekookt op straat en iedereen eet wanneer ie zin heeft. Dat geeft een fantastisch sfeertje overal. Zeker als je meedoet en wat met de mensen grapt en praat. En waar er niet gekookt wordt, staat een tempel.

Vanavond pakken we een nachttrein naar Chiang Mai in Noord-Thailand. Vanaf daar: op naar Laos!

PS: Wat is dat Thais toch grappig. Ze vragen zojuist aan onze buurman: "You wanna have lice?"
PS2: We gaan even kijken zo of internet snel genoeg is om wat foto's op flickr te zetten. Eerst even een shake bestellen (ja sorry).

7 opmerkingen:

  1. Lekker lice! 's Morgens, 's middags en 's avonds. En heerlijke curry's! Je zou in Thailand toch ook niet moeten denken aan hutspot en erwtensoep? Wij zijn van de zomer ook in Thailand geweest en de herinneringen komen meteen terug als ik jullie verhaal lees. Wij vonden het ook prachtig en heerlijk daar!
    Blijf genieten! Groetjes,
    Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Von Holzenbeins7 februari 2011 om 03:52

    Yo dudes, (Tjipperd alsnog congrats)

    Natuurlijk te laat, maar dat komt omdat we net weer uit de Oostenrijkse bergen zijn afgedaald.Was geweldig; Jelle heeft zun 1e skilessen gehad, er was de week apres 80cm sneeuw gevallen en in onze week alleen strak blauwe lucht! Wel weer even wennen na een paar jaar.....spierpijn:)

    Ik zal er ook nog even wat Oostenrijkse gerechten tegenaan gooien die de week de revue gepasseerd zijn:
    Kaiserschmarren (altijd goed), Schi Lerher Steak (vlees met daarop gebakken aardappelen, uitgebakken spek en een speigelei)Curry Wurstel mit pommes,Gulash Suppe (altijd weer een verassing onder de dekens)Schiwasser en natuurlijk om het af te toppen Apflestrudel.

    Toch ook maar weer eens naar Titisee/Feldberg?
    Hoef je ook niet zo veer te reizen; slechts 5 uur in de auto. Ze schijnen daar een masterlijke koehandel te serveren :)

    Noch viel spass! Ciao

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Jip en Joske, ik lees dat het niet uitmaakt waar Joske is: het gaat altijd over lekker eten. Wij hebben net weer gegeten in ons bedrijfsrestaurant, zoals je weet ook goed te doen! Een verschil, sinds jij op reis bent praten wij veel minder over recepten en eten.
    Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heej cullymeisje..............wat heb je gekookt op je kookles in Chiang Mai?? toch wel goed opgelet, want in juni verwachten we een proeve van bekwaamheid, hoor!
    liefs uit M-K

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha jippert en d'n joske! Jippert nog gefeliciteert, hoop dat ik er doorheen kwam met sms, bellen lukte voor ginne metert. Joske nog gefeliciteert met jippert :-) Ik ga niet de komende 4 maanden telkens zeggen hoe gaaf jullie het hebben, want dat mag toch wel duidelijk zijn zeg! Dan maar een stukske over hier. Nu lekker onder t genot van een wijn en White Lies aan 't typen in m'n nieuwe appartement. Aan een supermooie tafel met supermooie stoelen (wat je allemaal wel niet van marktplaats kunt halen). Nou aankomende zondag nieuwe bank bij pietje Clerkx ophalen en dan is het wel sjaak qua inrichting.
    Dat voor nu, later meer van dit front.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. o ja... waar ik gefeliciteert zei wordt gefeliciteerd...stop de tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De vrijdagochtend club is op dit moment ook erg uitgedund... het is hier best eenzaam op dit moment!
    Maar goed terug naar wat echt belangrijk is, WAT ETEN JULLIE VANDAAG? Ons menu voor vandaag is nog niet bekend.
    Ik wacht vol verwachting op jullie nieuwe verhaal.
    X Esther

    BeantwoordenVerwijderen